Storing of gewoon hulp nodig?

De Elektricien in Uw Regio 

Snel, Gedreven en Ervaren

Bel nu 0800 0790

Hoe werkt het?

Stap 1

Bel ons

Stap2

Afspraak

Stap3

Klaar!

Welke apparaten moeten op een aparte groep?

 

Mensen vragen zich telkens af welke wasmachines op een aparte groep aangesloten moet worden. Volgens de algemene bepalingen van het Nederlands Normalisatie Instituut welke de NEN voorschrijft moeten alle apparaten welke meer dan 2.000 watt gebruiken en of “natte groepen” zijn dienen op een aparte groep worden aangesloten. Een uitzondering hierop zijn apparaten welke minder dan 10 minuten gebruikt worden. Gezien het feit dat alle wasmachines van tegenwoordig een capaciteit hebben van meer dan 2 KWh is het daarom verplicht om deze wasmachines op een aparte groep aan te sluiten.

 

Een wasmachine en de wasdroger, vaatwasser of een combinatie hiervan mogen absoluut niet samen op één groep aangesloten worden. Veel klanten sluiten wasmachine en droger op één groep en zeggen dat ze deze nooit tegelijk gebruiken. Zolang het goed gaat, gaat het goed, wanneer het verkeerd gaat kan de verzekeringmaatschappij moeilijk doen en de schadeclaim afwijzen wegens gebrek aan veiligheid in de installatie. De meeste verzekeringsmaatschappijen vereisen een veilige installatie welke aan de eisen van NEN 1010 voldoet. Vraag uw eigen verzekeringsmaatschappij voor meer informatie hierover.

 

Een inductiekookplaat, keramische kookplaat, elektrische kookplaat, magnetron, combimagnetron, oven, Quoocker zijn allemaal apparaten met een wattage boven de 2000W (kW) en dienen een eigen groep te hebben. Als deze apparaten  boven de 3600W(3,6kW) komen hebben zij een kookgroep nodig

Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk dat de groepsverdeling van uw groepenkast goed wordt verdeeld met voldoende groepen. De meterkast moet uiteindelijk conform de installatie normen van NEN 1010 geïnstalleerd worden.

 

Heeft een apparaat een eigen groep nodig dan kunne wij dat voor u installeren. Neem contact met ons op of bel 0800-0790

Wilt u weten of uw elektrotechnische installatie voldoet aan de installatie normen kunt u een NEN 1010 woninginspectie bij ons aanvragen.

Groepenkast Uitbreiden

Wanneer u bijvoorbeeld een nieuwe keuken laat plaatsen, kan het zijn dat er nieuwe apparaten worden geplaatst, die op een eigen groep moeten worden aangesloten. Zo wordt vaak een afwasmachine of oven op een aparte groep aangesloten. Deze apparaten vragen zoveel stroom, dat ze een aparte groep krijgen. In de groepenkast kunt u kijken of er ruimte in om de groepenkast uit te breiden. Een goede foto van de groepenkast kan een getraind oog veel informatie uithalen. Indien gewenst kunt u deze sturen via whatsapp.

Vakkundige elektricien Amsterdam

Uiteraard kunt u rekenen op een ervaren elektricien in Amsterdam. Wij zijn u snel en vakkundig van dienst. Onze elektriciens zijn goed op de hoogte van de verschillende elektrische installaties en elektrotechniek in woningen in Amsterdam waardoor we u uitstekend kunnen adviseren over de mogelijkheden. Wilt u een groep toevoegen voor uw inductiekookplaat, de groepenkast / meterkast vernieuwen, of bijvoorbeeld een stopcontact of een lichtschakelaar verplaatsen? Een elektricien in Amsterdam kan u daar heel goed mee helpen.

Groepenkast Storing

Zodra sommige bedrijven of huizen zonder stroom komen te zitten, is dat vervelend en kost hen dat geld en veel frustratie. Wanneer u ons direct inschakelt komen wij met spoed bij u langs. Uw groepenkastprobleem is deze manier snel verholpen.

Elektravolta komt zo snel mogelijk langs om dit te verhelpen. In de regel is dat gemiddeld 1- 1,5 uur.

Wat klanten zeggen

Erkan heeft zoals afgesproken de groepenkast vervangen. In de kast zelf heeft hij ook een dubbele stopcontact gemaakt voor mijn modem. Verder heeft hij alle draadjes netjes gefatsoeneerd en vastgezet. Voor dit alles heeft hij geen extra kosten berekend

Rob Nieuwenhuizen, Amsterdam

Onze Regio

  • Amsterdam
  • Amstelveen
  • Haarlem
  • Hoofddorp
  • Hillegom
Call Now ButtonBel nu!